Kurkuma Koenjit – Kruiden

Kurkuma, kurkuma of kurkuma heeft een zeer licht aroma, kleur (geel) en een licht bittere smaak.
Kunjit (kunyit) is de oorspronkelijke Maleise naam voor specerijen. Het wordt gemaakt van de wortels van planten. Het is een vast bestanddeel van kerriepoeder en geeft het een gele kleur (wat ook de Indiase bijnaam saffraan verklaart). De kruiden smaken een beetje bitter. Het grootste deel van de kurkuma-oogst komt uit India.
De Nederlandse naam voor kurkuma is kurkuma. De naam koenjit kom je regelmatig tegen in Nederlandse recepten. Het is afgeleid van het Indonesische woord “kunyit”. Kurkuma is daarom ook een andere naam voor kurkuma. Gemalen kurkuma is een fel oranje wortelpulp die wordt gekookt en vervolgens gedroogd. Het is een vast bestanddeel van kerriepoeder (kerrie) en wordt geel. De kruiden zijn een beetje bitter.
sollicitatie:
Ukon wordt gebruikt in Indiaas, vegetarisch, vlees, Indonesische vis, ei, saus en marinade. Voeg kurkuma toe aan de piccalilly. De bladeren van Curcuma zeodaria (of Curcuma santhorrhiza) worden in Indonesië gebruikt als smaakmaker voor vis. In Thailand worden spruiten en bloeiwijzen als groente gegeten.
Van kurkuma wordt aangenomen dat het verschillende geneeskrachtige eigenschappen heeft. Bij Chinese kruiden stimuleren de wortels de bloedsomloop. Op deze manier worden de blauwe plek en bloedstolsels opgelost. Daarnaast hebben onderzoeken aangetoond dat het goed is voor het geheugen, (waarschijnlijk) voor kanker en voor het afvallen.

Kurkuma, kurkuma of kurkuma heeft een zeer licht aroma, kleur (geel) en een licht bittere smaak. Kunjit (kunyit) is de oorspronkelijke Maleise naam voor specerijen. Het wordt gemaakt van de wortels van planten. Het is een vast bestanddeel van kerriepoeder en geeft het een gele kleur (wat ook de Indiase bijnaam saffraan verklaart). De kruiden…

Kurkuma, kurkuma of kurkuma heeft een zeer licht aroma, kleur (geel) en een licht bittere smaak. Kunjit (kunyit) is de oorspronkelijke Maleise naam voor specerijen. Het wordt gemaakt van de wortels van planten. Het is een vast bestanddeel van kerriepoeder en geeft het een gele kleur (wat ook de Indiase bijnaam saffraan verklaart). De kruiden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *